Hunebedden verloederen in hoog tempo

Geplaatst op donderdag 08 december 2005 @ 20:01 , 555 keer bekeken

"Het wordt tijd dat hunebedden met meer respect worden behandeld", aldus een woordvoerder van het Hunebedmuseum in het Drentse Borger. Een grootscheeps onderzoek moet de snelle verloedering rond hunebedden in Drenthe tegengaan.

Het onderzoek, dat mede mogelijk is dankzij een provinciale bijdrage van EUR 80.000, begint nog dit jaar. Het is een initiatief van een projectgroep waarin de Stichting Het Drentse Landschap (HDL), Staatsbosbeheer (SBB), de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek, het hunebedcentrum Borger, het Drents Plateau, het Drents Museum en Natuurmonumenten de krachten hebben gebundeld.

"De hunebedden hebben zwaar te lijden van recreatieve druk en verwaarlozing. We willen de terreintjes waarin de bedden staan, aanpassen aan hun omgeving. In Annen bijvoorbeeld staat een hunebed naast een bushalte. Iedereen gebruikt het als fietsenstalling. We moeten respect voor deze oudste monumenten van Nederland gaan kweken", aldus de woordvoerder. Het onderzoek moet uitmonden in een plan van aanpak voor alle 53 hunebedden in Nederland.

Bron: Museumnieuws 6 december 2005


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: